söndag 15 juni 2008
VECKANS VANILJ – inte mycket vanilj för stålarna
Vaniljsnurra i västra Malmö.
Jag trodde med tanke på namnet att detta var var en snurra laddad till bredden med vaniljkräm, likt en vaniljbulle, men icke. Skenet bedrog. Vid närmare granskning visade det sig att vår glade bagare enbart använt vaniljen som en enklare garnering av en halvmedioker vetebulle. Vilket sätt! Som att kalla en 2-literförpackning vaniljglass för jordgubbsglass bara för att man lagt en jordgubbe överst. Hårresande.
Vaniljen-Räddaren
Om detta varit en granskning av veckans vetebulle så hade vaniljen klart varit en bidragande faktor som fått bullen att hoppa upp från en klar minusgradering i skalan. Den lilla klicken vaniljkräm på toppen var helt klart avgörande för att denna torftiga historia kunde avklaras (avnjutas kunde inte användas).
Smarriga fakta:
• Vaniljsnurran innehåller: Vetemjöl, veg. Margarin, socker, jäst, skummjölkspulver, kardemumma, vaniljkräm, salt.
• Den säljs med ett pappersfodral likt en muffins, meningslöst. Det finns inget som kan rinna ut.
• Den kostade ca 8 spänn
• Det tog 7 minuter och 1 hel kopp kaffe för att få ner den.
Betyg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar